tandläkare-tumba-tandhygienist-förebyggande-tandvård

Tandhygienist

För en god munhälsa är det bäst att kombinera den förebyggande tandvården med den rutinmässiga bastandvården. För detta ändamål arbetar våra tandläkare i Tumba tätt ihop med våra tandhygienister för att erbjuda dig komplett tandvård för friska tänder.

Genom att vi kombinerar dessa två behandlingar får du de rätta förutsättningarna att ta hand om dina tänder genom hela livet så att du undviker smärtsamma tandsjukdomar.

Skillnaden mellan vår tandläkare och vår tandhygienist

Det finns vissa skillnader i hur våra tandläkare i Tumba arbetar i förhållande till våra tandhygienister. Vi är alla verksamma inom samma område och strävar efter god munhälsa för alla, men vi har olika metoder och tillvägagångssätt för god tandvård.

Det är tack vare våra olika förhållningssätt som gör vårt samarbete optimalt för en god munhälsa, därför är det inte ovanligt att våra tandläkare ger rekommendationen att boka ett besök hos vår tandhygienist.

Skillnaden mellan våra områden är att tandläkaren fokuserar på de intensiva ingreppen där man utför rutinkoll av tänderna och lagar eventuella skador som uppstått av dålig skötsel, som exempelvis laga hål i tänder eller tandreglering.

Däremot så arbetar en tandhygienist med den förebyggande tandvården med relevanta råd och tips på hur du kan bibehålla friska tänder. Vi uppmuntrar till god tandvårdsrutin hemma för att förebygga skador och besvär.

Besök oss för en rutinkoll

När du besöker vår tandhygienist i Tumba inleder vi varje session med att kontrollera tänderna och tandköttets mående. Detta är en rutinkoll av din munhälsa som vi alltid utför för att upptäcka eventuella infektioner eller förändringar som kan leda till tandsjukdomar.

Då du besöker vår tandhygienist och tandläkare regelbundet så blir dessa rutinkontroller en bra mall för att följa munnens hälsa. Då vi sparar en journal efter varje besök kan vi tydligt se när förändringar sker och ge råd kring hur du kan förhindra att de förvärras.

tandläkare-tumba-tandhygienist

God tandvårdsrutin och regelbundet besök hos vår tandhygienist ger god tandhälsa

Vår målsättning är att alla ska ha friska tänder utan vare sig hål i tanden, besvärande ilningar eller svullet tandkött. Som tandhygienist och tandläkare i Tumba rekommenderar vi att bibehålla en god tandvårdsrutin hemma där du borstar tänderna två gånger per dag och regelbundet använder tandtråd.

I kombination med att regelbundet besöka vår tandhygienist gör du dina tänder en tjänst. Det som ingår i en rutinkoll hos tandhygienisten är:

  • Vi mäter dina tandköttsfickor
  • Undersöker eventuell inflammation i tandköttet för att se om det blöder, är rött eller svullet
  • Borttagning av tandsten som förebygger tandlossning

Vad en tandhygienist gör

Vad gör egentligen en tandhygienist och vad är egentligen skillnaden från våra tandläkare i Tumba? En tandhygienist, även kallad munhygienist, har som främsta uppgift att ge dig de rätta verktygen för att bibehålla en god munhälsa. Vi undersöker munnens aktuella mående och ger råd, instruktioner och rekommenderar bra behandlingar baserat på dina tänders mående och behov. Vi fokuserar på den förebyggande tandvården där vi ger rekommendationer i:

  • Bra tandborstteknik
  • Om det är bättre att använda en vanlig tandborste eller eltandborste
  • Vilken tandtråd, mellanrumstandborste eller tandsticka som är rätt för dina tänder
  • Övriga skötselråd.

Professionell och prisvärd tandhygienist

Kombinera ditt nästa besök hos vår tandläkare i Tumba med en undersökning hos vår tandhygienist. Väljer du att kombinera våra expertiser får du de rätta verktygen att bibehålla en god munhälsa med enkla knep anpassade efter dina behov.

Vi är stolta över att erbjuda bra pris på våra behandlingar i kombination med förstklassig service. Du är välkommen att kontakta våra tandläkare i Tumba om du vill kombinera ditt nästa tandläkarbesök med en tid hos tandhygienisten.

Få tips på goda tandvårdsrutiner efter ett besök hos vår tandhygienist. Du förebygger tandsjukdomar och bibehåller en god munhälsa.